У Запоріжжі продовжуються щоденні карантинні перевірки

05.01.2022 16:25

З 30 грудня Запоріжжя перейшло до «жовтої» зони карантину. Також в місті спостерігається зменшення рівня захворюваності на коронавірус. Разом з тим, перевірки дотримання карантинних вимог в обласному центрі тривають. Карантинні рейди здійснюють поліція і мобільні групи. Сьогодні дотримання протиепідемічних вимог перевіряли на залізничному вокзалі та в магазинах Заводського району.

На залізничному вокзалі правоохоронці перевіряють наявність засобів захисту. Тим, хто без масок, роблять попередження. Також патрульні інспектують наявність сертифікатів про вакцинацію у пасажирів потягів. Під час сьогоднішнього рейду порушень карантинних обмежень виявлено не було.

- За перебування на території залізничного вокзалу без захисної маски штраф складає від 170 до 255 грн., а за пересування без ковід-сертифікату від 17 000 до 34 000 грн. Кожної зміни ми виносимо постанови, виписуємо протоколи за недотримання карантинних норм, - розповів сержант обласного управління патрульної поліції Дмитро Карнаух.

Також дотримання карантинних вимог перевіряла мобільна група в Заводському районі. Зокрема, проінспектували нещодавно відкрите поштове відділення. Журнал вимірювання температур тут вже ведуть в електронному вигляді.

Окрім цього, під інспекцію потрапило й одна з продовольчих крамниць. Відвідувачі та персонал - в масках, антисептики та документи - в наявності.

- Триває перевірка закладів харчування, торгівельні комплекси, ринки. Перевірено більше 1000 об’єктів, складено 50 протоколів за різні порушення та 190 актів за порушення санітарного режиму, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Юрій Кулак.

Такі перевірки тривають щоденно, включаючи вихідні та свята. Як відзначають члени мобільної групи, за два роки карантину містяни вже пристосувались до протиепідемічних вимог і звикли їх виконувати.