У Запоріжжі підприємцям перерахують плату за опалення

11.01.2022 12:20

У Запоріжжі перерахують оплату за тепло за листопад для комерційних організацій. Коефіцієнт перерахунку складе у середньому 0,6. Тобто малий та середній бізнес у результаті заплатить за тепло значно менше, ніж було передбачено затвердженим раніше на листопад тарифом. Таке рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради вже підготовлене.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що за листопад для комерційних організацій у Запоріжжі буде здійснено перерахунок оплати за тепло. Це буде зроблено з урахуванням фактичної вартості придбання природного газу концерном «Міські теплові мережі» у листопаді. У результаті малий та середній бізнес заплатить за опалення менше, ніж було раніше нараховано.

Зазначимо, цей перерахунок підприємці побачать у рахунках за грудень, які надійдуть у січні. Коефіцієнт перерахунку складе у середньому 0,6 до затвердженого раніше тарифу.

- Також згідно з рішенням виконавчого комітету змінюється тариф на тепло для бізнесу за грудень. З урахуванням фактичної вартості придбання природного газу концерном «Міські теплові мережі» нам вдалося знизити тариф за грудень на 34%, а саме з 5904,01 грн до 3885,11 грн за гігакалорію, - зазначив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що у Запоріжжі на місцевому рівні змогли знайти механізми для зниження ціни на тепло для бізнесу.

- Місцева влада не може масштабно вплинути на формування вартості тарифів на опалення. Однак ми знайшли певні механізми, які можна застосувати на місцевому рівні для зниження ціни за тепло, - зазначив Анатолій Куртєв. 

Нагадаємо, населення протягом опалювального сезону сплачуватиме за опалення на рівні тарифу минулого року. Різницю концерну «Міські теплові мережі» компенсуватиме бюджет Запоріжжя. Для цього передбачено 750 мільйонів гривень.