Запорізька Алея сакур поповнилася новими деревами

18.10.2017 13:00

Рівно 25 років між Україною та Японією налагоджено і ведеться дипломатична співпраця. З нагоди цієї дати 2017-й рік оголошено роком Японії в Україні. Один із спільних проектів, приурочених до ювілею, - висадка алей сакур в українських містах.

Було визначено 20 міст України, які прикрасять дерева сакур. Запоріжжя в їх числі. На початку квітня поточного року на центральній алеї парку Трудової Слави вздовж проспекту Соборного були висаджені перші п'ять дерев і відкрито пам'ятний знак, що нагадує всім про річницю дипломатичної співпраці двох країн.

Сьогодні робітники КРСП «Зеленбуд» висадили подаровані місту ще 15 сакур.

- З ініціативи Посольства Японії висаджуються дерева сакури. Тепер в Запоріжжі з'явилася алея з 20 дерев. На цьому зупинятися не збираємося, плануємо продовжувати висаджувати тут сакури. І років через 10-15 буде дуже красиво. Ці дерева, які є символом Японії, будуть уособлювати дружбу між японським і українським народами, - зазначив заступник міського голови Валерій Еделєв.

Перші п'ять дерев, які були висаджені навесні, прижилися і радували городян своїм цвітінням.

- Вид сакури - Канзай. Вона добре приживається і росте в нашому регіоні. Дерева з Одеського розплідника, вибирали їх самі японці. Тепер наше завдання зміцнити їх, підгодувати, також зберегти від рук вандалів. Вже наступної весни всі дерева зацвітуть, - розповів директор КРСП «Зеленбуд» Олексій Анохін.