У Запоріжжі обговорили реалізацію проєктів у рамках програми «Велике будівництво»

11.01.2022 19:00

Темпи виконання проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», які заплановано реалізувати цього року, обговорювались на сьогоднішній нараді під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Цього року в рамках державних програм у Запоріжжі планується реалізувати низку проєктів у різних сферах. Зокрема буде виконана реконструкція двох шкіл, двох дитячих садочків, ПК «Орбіта» та інфекційного відділення 5-ї міської дитячої лікарні.

Сьогодні учасники наради зібрались, аби обговорити темпи реалізації запланованих проєктів. Низку проєктів планується завершити цього року, ще за частиною проєктів необхідно виготовити проєктно-кошторисну документацію та провести відповідні тендери.

- Плани амбітні та вимагають значного фінансування. Ми використовуємо весь інструментарій задля їх реалізації. У тому числі активно співпрацюємо в цьому напрямку з народними депутатами. Колеги розуміють важливість здійснення цих проєктів та сприяють виділенню державних субвенцій для їх співфінансування, - зазначив Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, серед запланованих проєктів - реконструкція інфекційно-боксованого діагностичного відділення КНП «Міська дитяча лікарня №5», відновлення будівництва додаткового комплексу в багатопрофільному ліцеї «Перспектива», капітальний ремонт спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №40 з поглибленим вивченням англійської мови та дитсадків №1 та №256, оновлення Палацу культури «Орбіта», реконструкція 6 міських ДЮСШ. Також у Запоріжжі побудують льодову арену. Наразі для реалізації цього проєкту оформлена земельна ділянка в Комунарському районі. Також необхідно виконати геодезичні роботи та розробити проєктно-кошторисну документацію.

Реалізація проєктів в рамках програми «Велике будівництво» й надалі перебуватиме на постійному контролі міської влади Запоріжжя.