Представники комунальних ринків звернулися за допомогою до секретаря міської ради Анатолія Куртєва

19.01.2022 09:00

Високі тарифи на електроенергію. Можливе підвищення орендної плати на комунальних ринках. Ці та інші питання представники запорізьких ринків підняли у ході зустрічі з секретарем міської ради Анатолієм Куртєвим.

У вівторок, 18 січня, у малому залі міської ради відбулась зустріч секретаря міської ради Анатолія Куртєва з представниками комунальних ринків Запоріжжя. Підприємці підняли низку проблемних питань, які потребують вирішення. Зокрема стосовно тарифів на електроенергію, неякісного прибирання території ринків від снігу та інші.

Більш за все представників ринків турбують високі тарифи на електроенергію, які вони вимушені сплачувати згідно з угодами, укладеними КП «Запоріжринок». Вартість електроенергії складає 7,75 (8,10) гривень за кіловат. Підприємці зазначили, що вивчали ситуацію по місту у підприємців, які мають магазини, кафе, ресторани. Всі вони сплачують за електроенергію значно менше. За інформацією представників ринків, такого високого тарифу у Запоріжжі у бізнесу немає більше ніде.

Підприємці також повідомили, що за їх інформацією на комунальних ринках вже у лютому планують на 70% підвищити орендну плату. Представники бізнесу наголосили, що у сучасних карантинних та економічних умовах таке зростання є неприпустимим, адже вони просто не зможуть сплачувати такі суми.

За твердженням підприємців, КП «Запоріжринок» також уклало договори з підрядниками, які фактично не виконують роботи, але при цьому отримують гроші. Наприклад, це стосується боротьби зі стихійною торгівлею. Було також піднято питання неефективного прибирання території ринків від снігу, що заважало роботі підприємців. 

- Ми будемо діяти виключно у правовому полі. Тому вся офіційно надана нам інформація буде оперативно перевірена. Зокрема доручив вже до кінця тижня опрацювати питання  щодо високої вартості тарифів на електроенергію. Підприємцям будуть надані усі необхідні відповіді та роз'яснення, - наголосив Анатолій Куртєв.