У Запорізьких ЦНАПах допомогають реєструватися в «Дії» та надають адмінпослуги у пологових будинках: підсумки роботи за 2021 рік

18.01.2022 14:05

За словами керівництва департаменту надання адміністративних послуг протягом минулого року вдалось запровадити нові адміністративні послуги у різних сферах, серед яких будівництво, реєстрація цивільного стану, архітектура, соціальний захист і т.п. Всього за 2021-й рік у ЦНАПах міста кількість адміністративних послуг збільшилось від 152 до 183. Також з’явилися нові зручні сервіси для відвідувачів.

Серед таких сервісів:

  • чат-бот Вайбер для запису до будь-якого територіального підрозділу ЦНАП;
  • сплата адміністративного збору за допомогою QR-коду;
  • цифровий сервіс для нечуючих та слабочуючих;
  • єдиний мобільний номер телефону для запису на прийом до адміністраторів ЦНАП 067-280-75-05.

Окрім цього за минулий рік у ЦНАПах ввели повний комплекс послуг по системі «єМалятко», яка є однією з найпопулярніших в місті.

-Тепер ми надаємо послугу «єМалятко» комплексно, працюємо з породіллям не тільки в наших офісах, але й виїжджаємо до пологових будинків щодня, щоб зараєструвати новонароджених. Окрім цієї послуги, в 2021 році великою популярністю користувалися послуги у сфері державної реєстрації права власності на нерухоме майно, реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців. Всього за рік надали більш ніж 62 тисячі адмінпослуг та майже 20 тисяч консультацій, - розповіла директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Наталія Мила.

Окрім цього, протягом 2021 року оновлювалась матеріально-технічна база всіх підрозділів ЦНАПів: за бюджет міста оновили систему відеофіксації, модернізували кіоски електронної черги, закупили сучасні комп’ютери для персоналу, щоб оперативно працювати з державними реєстрами.

Також всі адміністратори ЦНАПів пройшли спеціальні курси, після яких можуть допомогати відвідувачам реєструватися в «Дії», згенерувати сертифікат, отримати є-допомогу від держави.

У планах на 2022 рік – збільшити кількість адмінпослуг до 224.