В Запоріжжі продовжуються карантинні перевірки

18.01.2022 18:00

Магазини за майже 25 адресами протягом дня відвідують мобільні групи у Дніпровському районі. Перевіряють дотримання карантинних норм. Сьогодні патрульні знову звернули увагу на наявність антисептиків, запасів масок та ведення журналів температурного скринінгу.

Спеціалісти нагадують, за ігнорування вимог чекає адміністративна відповідальність. Як зазначає представник райадміністрації, кількість порушень дедалі зменшується, а підприємці відповідальніше ставляться до дотримання карантинних норм. Серед основних зауважень - відсутність термометрів, журналів температурного обліку, прибирання приміщень. Крім перевірок, мобільні групи проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. Під час сьогоднішнього рейду нею і обмежилися, порушень не виявили.

- Рейди мобільних груп проходять у складі співробітників Дніпровської районної адміністрації, Держпродспоживслужби та Національної поліції. Які згідно з наданими повноваженнями складають адміністративні протоколи за статтями 42 і 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкції статті 42 передбачають накладення штрафу юридичних осіб від 102 до 425 гривень, за статтею 44 - від 17 до 34 тисяч гривень, - розповів заступник голови Дніпровської райадміністрації Геннадій Твердохлібов.