У Запоріжжі комісія розглянула актуальні питання захисту прав дитини

20.01.2022 12:25

Сьогодні у міськраді пройшло засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянуті важливі питання соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих ситуаціях або залишились без батьківського піклування, та дітей-сиріт.

Як відзначив заступник міського голови, голова комісії Анатолій Васюк, всі зусилля працівників служби мають бути спрямовані на те, щоб максимально зберегти біологічні родини для дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, а для дітей, які набули такого статусу, знайти гарних батьків.

На обліку в службі (управлінні) у справах дітей міської ради перебуває 1839 дітей, з них 1093 мають статус дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Лише за 2021 рік 161 дитина знайшла люблячих батьків шляхом усиновлення, влаштування під опіку в прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу. В місті наразі функціонують 9 дитячих будинків сімейного типу та 13 прийомних сімей, в яких виховується 98 дітей.

На комісії розглянули та затвердили 110 індивідуальних планів дітей, 42 звіти про стан утримання та виховання дітей у прийомних сім`ях та дитячих будинках сімейного типу м. Запоріжжя.

Члени комісії обговорили проблемні питання перебування дітей, які опинились в складних життєвих обставинах чи залишились без батьківського піклування, в медичних закладах міста в рамках реформи охорони здоров`я, та досвід соціального супроводу дітей, які виховуються в прийомних сім`ях та дитячих будинках сімейного типу міста.

- Звичайно, у системі соціального захисту дітей, тим більше сиріт, багато необхідних бюрократичних процедур і узгоджень, але попри те стоїть завдання не випустити з кола уваги жодну дитину, яку фізично кривдять, завдають матеріальної чи психологічної шкоди, - підсумував засідання заступник міського голови Анатолій Васюк.