У Запоріжжі відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

21.01.2022 13:30

З нагоди Дня Соборності, який відзначатиметься в Україні завтра, 22 січня, в Запоріжжі відбувся урочистий захід. Його традиційно провели біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було оприлюднено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну державу. Акт возз'єднання став реальним втіленням вікової мрії мільйонів українців про свою суверенну країну.

В урочистому заході з нагоди Дня Соборності України взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, народний депутат України Сергій Штепа, представники обласної та міської влади, районних адміністрацій, правоохоронці та містяни.

- Ми сьогодні вшановуємо пам’ять тих, хто віддав життя в боротьбі за свободу, незалежність та цілісність нашої держави. Ми святкуємо День Соборності – день коли українці зрозуміли, що ми єдина нація, єдина держава. Багато років тому наші прадіди відстоювали свою територіальну цілісність. Сьогодні наші хлопці та дівчата зі зброєю в руках так само відстоюють незалежність України. Я хочу висловити подяку нашим захисникам та побажати якнайшвидшої перемоги! Миру всім нам, здоров’я, наснаги та взаєморозуміння! Єднаймося, бо в єдності наша сила! - сказав Анатолій Куртєв.

Учасники заходу підкреслили, що сьогодні Україна відзначає одне з найважливіших свят.

- День Соборності символізує ту багатовікову боротьбу, яку Україна вела за єдність. Протягом багатьох років багато людей віддали свої життя за єдину України. Цей пам’ятний день нам нагадує про те, що ми маємо цінувати ту свободу та незалежність, яку Україна отримала багато років тому, - зазначив Сергій Штепа.

Вихованці творчих колективів підготували для учасників дійства невеличку концертну програму. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув за свободу і незалежність України, а по завершенню заходу поклали квіти до пам'ятника Великому Кобзареві.