У міськвиконкомі обговорили роботу комунальних служб у період негоди, ситуацію у лікарнях та проблему відключення споживачів від електроенергії

25.01.2022 08:30

Робота комунальників з прибирання снігу, посипки доріг та тротуарів. Ситуація у коронавірусних лікарнях. Продовження масової вакцинації населення. Проведення бустерних щеплень. Проблема з відключеннями запоріжцям електроенергії, які проводить обленерго. Ці та інші питання у понеділок, 24 січня, розглянули на нараді, яку провів у міськвиконкомі секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У малому залі міськвиконкому відбулась щотижнева нарада, присвячена актуальним питанням життєдіяльності міста, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. У ній взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники низки департаментів та управлінь міської ради, представники правоохоронних органів.

Учасники наради доповіли секретарю міської ради Анатолію Куртєву, що комунальні служби міста були готові до погіршення погодних умов. Снігопад розпочався рано вранці і вже з 6:00 техніка розпочала посипку доріг та тротуарів. На тих ділянках, де це потрібно, комунальники виконують розчистку доріг та тротуарів від снігу. Працюють шляховики і на новому мосту.

- Розумію, що у місті недостатньо спеціальної техніки для роботи в умовах зими. Однак наявні ресурси мають використовуватись ефективно. Містян не хвилює, скільки у нас техніки, вони не повинні відчувати незручностей у період негоди. Кожен повинен мати можливість дістатися на роботу, навчання та додому, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради подякував працівникам комунальних підприємств «ЕЛУАШ», «Титан», «Зеленбуд» за підготовку до відкриття вантового мосту. Анатолій Куртєв доручив вирішити питання з нагородженням та преміюванням найкращих робітників.

Міська влада продовжує працювати над підвищенням ефективності роботи комунальних служб в умовах негоди. Анатолій Куртєв, разом з профільними заступниками міського голови, планує об’їхати ділянки КП «ЕЛУАШ» та КП «Запоріжремсервіс» для того, щоб ознайомитись з ситуацією на місцях, вивчити пропозиції працівників цих підприємств.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив провести навчання комунальників вказаних підприємств для отримання ними додаткових спеціальностей водіїв, механізаторів спеціальної снігоприбиральної техніки. Це дозволить ефективніше використовувати техніку, зокрема не допустити простоїв у разі відсутності, хвороби закріплених за нею працівників. Зрозуміло, що отримавши додаткову спеціальність робітники зможуть отримувати доплати за свою роботу.

У ході наради зазначалося, що свою роботу мають виконувати і керуючі компанії. Поставлене завдання посилити контроль за своєчасністю прибирання прибудинкових територій від снігу, посипання їх антиожеледними матеріалами.

Головам районних адміністрацій доручено активізувати діалог з підприємцями та нагадати, що у період снігопаду вони мають прибирати, посипати ділянки біля своїх об’єктів. Також всі повинні пам’ятати про необхідність дотримання карантинних обмежень. Зокрема про носіння масок у магазинах, кафе.

Голови районних адміністрацій також доповіли, що вже розпочинають вивозити новорічні ялини. За кілька тижнів ця робота має бути виконана.

Розглянули і проблему з відключеннями споживачів від електроенергії, які постійно здійснює обленерго. Особливо складною є ситуація у Заводському, Комунарському, Шевченківському районах.

- Доручаю провести нараду за участю профільних міських служб. За її результатами маємо посилити роботу з обленерго для вирішення цього питання. Розумію, що роботи на мережах необхідно виконувати. Однак запоріжці мають бути про це заздалегідь проінформовані. Разом з тим ремонти потрібно виконувати оперативно, щоб містяни не залишалися без світла довгий час, - заявив Анатолій Куртєв.

Обговорили також ситуацію у коронавірусних лікарнях. Кількість хворих знову зростає. Станом на ранок у лікарнях перебували 182 пацієнта. З них 142 з підтвердженим діагнозом, 40 – з підозрою на коронавірус. Тобто зайняті 15% ліжок.

У цих умовах важливо продовжувати масову вакцинацію. У Запоріжжі зараз є всі можливості для цього. Стосується це і бустерної вакцинації. На сьогодні її зробили вже 2870 запоріжців.