У Запоріжжі посилять заходи безпеки у школах та дитячих садках

26.01.2022 09:50

У вівторок, 25 січня, секретар міської ради Анатолій Куртєв провів нараду з приводу ситуації, яка склалася через повідомлення про масові мінування шкіл та дошкільних навчальних закладів Запоріжжя. У нараді взяли участь перший заступник міського голови Олександр Власюк, заступник міського голови Анатолій Васюк, в.о. директорки департаменту освіти та науки міської ради Юлія Погребняк, представники Національної поліції.

На нараді зазначалося, що через повідомлення про масові мінування шкіл та дитячих садків у Запоріжжі на цьому тижні проводилися евакуації дітей та працівників навчальних закладів. Правоохоронці проводять необхідні перевірки. Міська влада вживає всіх необхідних заходів у межах своїх повноважень та тримає ситуацію на контролі.

За підсумками наради секретар міської ради Анатолій Куртєв надав ряд доручень. Зокрема щодо посилення заходів безпеки в будівлях та всіх приміщеннях закладів освіти міста, на прилеглих територіях. У разі виявлення підозрілих предметів, транспортних засобів та осіб, поведінка яких викликає підозру, про це необхідно інформувати відповідні служби. На територію закладів освіти має бути обмежено доступ осіб, які не задіяні в освітньому процесі. До 28 січня у навчальних закладах має бути організовано практичні тренування для відпрацювання дій у разі надзвичайних ситуацій.

Учасники наради наголошували, що ситуація перебуває під посиленим контролем правоохоронців. За даними відповідних служб причин для нагнітання паніки у місті немає.