Про польський досвід розробки стратегії розвитку говорили сьогодні на семінарі, що відбувся у Запоріжжі

19.10.2017 13:05

На базі Запорізької міської ради відбувся семінар на тему: «Стратегія розвитку регіону, громади, організації як інструмент отримання дофінансування локальних інвестицій: польський досвід». Організатор семінару - Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC) у співпраці з компанією Consulting Group 2027, м. Лодзь (Польща). В семінарі взяли участь представники громадських організацій Запоріжжя.

Учасників семінару привітав перший заступник міського голови Сергій Мішок. Він відзначив важливість розвитку громадського сектору.

- Семінар – це унікальна можливість для громадських організацій отримати знання, це важливий інструмент для навчання. Польський досвід має бути цікавим, адже Польща вже пройшла той шлях, який Україна зараз долає. Запоріжжя почало працювати над питанням розробки стратегії розвитку міста більше року тому. На сьогодні документ майже готовий. Роль громадських організацій при його формуванні – дуже важлива, - сказав Сергій Мішок.

В ході семінару учасники розглянули різні питання щодо функціонування стратегії регіонального розвитку, її цілі, структуру, методологію написання та роль в процесі залучення дотаційних ресурсів для реалізації локальних проектів.

В рамках заходу учасники також дізнались про те, з чого почати та яких помилок уникати під час написання стратегії розвитку, як написати дієвий документ, користуючись досвідом експертів та як використати стратегію розвитку для отримання фінансування з фондів ЄС.

Провів семінар керівник Центральноєвропейської Академії Навчань та Сертифікації Микола Смолінський.