За дорученням секретаря міської ради Анатолія Куртєва міські служби продовжують ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації

29.01.2022 20:00

Комунальні служби продовжують ліквідовувати наслідки вибуху, який вчора стався у будинку по вул. Франка, 43. Роботи не зупиняються і у вихідні. Сьогодні комунальники закривали пошкоджені елементи стін, обстежували стан конструкцій будинку, вивозили будівельне сміття і так далі. Виконання робіт та допомогу мешканцям постраждалого будинку тримає на особистому контролі секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У пошкодженому вибухом будинку по вул. Фрранка, 43 продовжують усувати наслідки надзвичайної ситуації. Наприкінці дня керівники профільних служб доповіли секретарю міської ради Анатолію Куртєву, який тримає питання на постійному контролі, про виконані роботи та плани на завтра. Анатолій Куртєв наголосив, що темпи робіт не мають знижуватись, їх необхідно продовжувати у неділю.

Сьогодні КП «Запоріжремсервіс» виконувало роботи по закриттю пошкоджених елементів стін. Проводилось риштування їх брусом, плівкою та дерев’яними плитами. На цей час пошкоджені елементи зі сторони вулиці Франка закрито, завершується закриття пошкоджених ділянок зі сторони двору.

Виконувались роботи з відновлення пошкодженого скління у прилеглих житлових будинках. Відновлено металеві двері у під’їзді №2. Проведене обстеження покрівлі будинку по вул. Франка, 43. Виявлено пошкоджену ділянку, але протікання покрівлі не зафіксоване.

Відновлене опалення, холодне водопостачання квартир 1, 3, 5, 7, 8 у першому під’їзді пошкодженого будинку. Тривають роботи по відновленню електропостачання цього під’їзду. Нагадаємо, тепло-, водопостачання та електропостачання у третьому та четвертому під’їздах відновили ще вчора. Спільно з мешканцями обстежено стан квартир першого під’їзду.

Департамент з управління житлово-комунальним господарством міської ради, спільно з фахівцями спеціалізованого підприємства, яке має необхідну ліцензію, розпочав обстеження конструкцій будинку. Це необхідно для проектування робіт з ліквідації наслідків вибуху у будинку.

Нагадаємо, мешканці третього та четвертого під’їздів вже повернулися до своїх квартир. Бажаючі мають можливість для тимчасового проживання у гуртожитку по вул. Сталеварів, 8. Зараз там проживає одна така родина.

Представники районної адміністрації по Олександрівському району, спільно з працівниками КП «Наше місто», ГУ ДСНС у Запорізькій області та поліції допомагають мешканцям першого та другого під’їздів потрапити до квартир та забрати необхідні речі.

На місці продовжується чергування екстрених служб. Працює міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та допомоги постраждалим.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв поставив завдання міським службам продовжувати роботи у неділю, 30 січня. КП «Запоріжремсервіс» має виконати ремонт пошкодженої ділянки покрівлі. Керуюча компанія «Місто для людей» продовжить контролювати стан внутрішньобудинкових інженерних мереж, департамент з управління житлово-комунальним господарством міської ради – обстеження конструкцій будинку.

Двоє постраждалих продовжують знаходитися на стаціонарному лікуванні. Одна людина у вкрай важкому стані, інша – у задовільному. Інші мешканці будинку мають можливість звернутися за медичною допомогою, якщо така потреба виникне.

Сьогодні було надано продуктові набори усім мешканцям постраждалого будинку, хто за ними звернувся. Жителі 15 квартир отримали крупи, макаронні вироби, печиво, консерви, овочі, цукор, м'ясні та ковбасні вироби тощо. Мешканцям вже зателефонували та зібрали інформацію про те, яка кількість продуктів їм необхідна на завтра.