У Запоріжжі неправильно припарковані автомобілі заважають вивезенню сміття

31.01.2022 13:45

Підприємство ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» продовжує безперебійно працювати в умовах карантину. Втім, у холодну пору року відчуває певні складнощі. Зокрема дістатися контейнерів заважає автотранспорт, який залишили у не встановлених для паркування місцях.

Працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» не в змозі забирати сміття з баків, під'їзд до яких перекритий транспортними засобами мешканців будинків та працівників розташованих поряд організацій та установ.

Як розповіла начальниця відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско, внутрішньоквартальні проїзди досить вузькі, а взимку за мінусових температур і після опадів - ще й слизькі. Маневруванню сміттєвоза заважають і залишені в не встановлених місцях машини, а пошук їхніх власників забирає чимало часу.

Так, сьогодні, 31 січня, працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» зокрема попрацювали у дворі між багатоповерхівками за адресою вул. Матросова, 25, що у Вознесенівському районі міста. Тут вкотре працівники підприємства мали проблеми з прибиранням сміття.

- Така проблема існує повсюди на сміттєвих майданчиках нашого міста. Люди залишають автомобілі поблизу контейнерів. Тому часто вантажники не можуть нормально під'їхати для вивантаження сміття. На цій адресі дорога до контейнерного майданчика ще й під ухилом, вона вузька. Нагромадження автомобілів не дає нашим вантажівкам розвернутися за таких умов, і водієві доводиться виїжджати "спиною" – за сантиметри від розташованих машин. У результаті сміттєвоз затримується на майданчику та спізнюється на інші маршрути. Ми часто пошкоджуємо особистий автотранспорт запоріжців та несемо за це відповідальність, – додала Наталя Краско.

Представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликають власників приватних автомобілів не блокувати роботу сміттєвозів, адже це суперечить правилам дорожнього руху. Так, згідно з правилами дорожнього руху паркувати авто біля контейнерів для відходів дозволено на відстані щонайменше 5 метрів.

Зазначимо, що підприємство по всьому місту обслуговує близько 6 тисяч контейнерів. Відходи з прибудинкових територій у Запоріжжя вивозяться щодня, без перерви на вихідні та свята.