Муніципальна аварійна служба ліквідувала порив трубопроводу

03.02.2022 12:05

У Запоріжжі з 2016 року працює Муніципальна аварійна служба, яка відповідає за ліквідацію пошкоджень об’єктів житлового фонду. Цього разу працівники служби усунули черговий аварійний порив трубопроводу холодного водопостачання у п'ятиповерхівці за адресою вул. Дивногірська, 20.

Головне завдання муніципальної аварійної служби - не тільки локалізувати аварії, а й усунути їх наслідки, відновити надання послуг, не залишаючи запоріжців наодинці з проблемою.

Муніципальна служба обслуговує всі аварійні випадки всередині багатоквартирного будинку, незалежно від форми власності. Так, вночі з 1 на 2 лютого до служби 15-80 надійшла заявка від мешканців будинку по вулиці Дивногірській, 20 – в одній з квартир на четвертому поверсі стався порив трубопроводу холодного водопостачання по стояку. Причина аварії - технічний знос комунікацій, адже будинок 1963 року забудови.

Аби замінити пошкоджену ділянку сталевого трубопроводу на пластик, бригаді Муніципальної аварійної служби довелося відкрити вільний доступ до загальних комунікацій. За якістю зварних швів спостерігали одну добу, після чого розпочали роботи з відновлення цегляної кладки технологічної ніші.

- Оскільки порив стався вночі, було перекрите водопостачання по стояку. Після цього вдень робітники Муніципальної аварійної служби зробили технологічну нішу в квартирі, замінили ділянку трубопроводу холодного водопостачання й відновили подачу води. Масштабних затоплень не сталося, оскільки бригада аварійної служби спрацювала оперативно, - розповів провідний інженер Муніципальної аварійної служби КП «Запоріжремсервіс» Дмитро Воронков.