Володимир Буряк зняв з розгляду виконкому проект рішення про підвищення вартості проїзду

19.10.2017 16:12

Міський голова Володимир Буряк вирішив зняти з розгляду завтрашнього засідання виконавчого комітету міської ради питання про підвищення вартості проїзду на автобусних маршрутах громадського транспорту в Запоріжжі. Про це міський голова заявив у ході сьогоднішньої зустрічі з керівниками автотранспортних підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах громадського транспорту в Запоріжжі.

Міський голова підкреслив, що уклавши договори, перевізники взяли на себе зобов'язання дотримуватися їх умов. Це стосується виведення на маршрути передбаченої кількості транспорту, підтримки рухомого складу в належному технічному стані, дотримання правил перевезення пасажирів тощо.

Однак сьогодні багато автотранспортних підприємств ці умови порушують з різних причин. На лінію виходить менша кількість транспорту, в результаті виникають проблеми з вивезенням пасажирів зі спальних районів і поверненням назад в години пік.

Звертаючись до керівників підприємств-перевізників, міський голова сказав:

- Сьогодні ви говорите про те, що вартість проїзду необхідно підвищити, в середньому з чотирьох до п'яти гривень. Завтра прийдете і скажете, що необхідно підвищити до шести-семи гривень. Але при цьому не даєте гарантій, що після цього якість обслуговування пасажирів покращиться, буде вирішена проблема з вивезенням пасажирів зі спальних районів тощо. Вважаю, що це неправильно, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що будь-який бізнес повинен розвиватися. У нього повинна бути інвестиційна складова. Це стосується і перевезення пасажирів. Перевізники взяли на себе зобов'язання не тільки з транспортування пасажирів, а й з оновлення рухомого складу. Для цього передбачений певний період.

- Усім зрозуміло, що за рік неможливо повністю замінити маршрутки автобусами великої та середньої місткості. Однак повинні бути позитивні зміни, необхідно починати цю роботу. Потрібно показати запоріжцям перші практичні результати, які призводять до поліпшення ситуації в сфері перевезень, підвищенню комфорту і безпеки проїзду не лише в комунальному, але і в приватному транспорті, - заявив Володимир Буряк.

Керівники автотранспортних підприємств у ході обговорення висловили думку, що сьогодні все ж не вдасться обійтися без підвищення вартості проїзду. Це пов’язано з підвищенням мінімальної заробітної плати, зростанням цін на паливо, запасні частини, необхідністю оновлення рухомого складу. Після цього свою позицію з цього питання висловив міський голова Володимир Буряк.

- Я прийняв рішення зняти з розгляду на завтрашньому засіданні виконавчого комітету питання про підвищення вартості проїзду на автобусних маршрутах. Покажіть, що ви дотримуєтеся умови договорів, що вирішена проблема з вивезенням пасажирів зі спальних районів, тоді ми приймемо це рішення пізніше, в робочому порядку, - заявив Володимир Буряк.