На сесії міської ради виділили кошти на розробку проєкту відновлення постраждалого будинку

04.02.2022 13:30

У Запоріжжі виділили кошти на проєктування робіт з капітального ремонту будинку по вул. І. Франка, 43, який постраждав від вибуху. Також місто закупить 139 шприцевих дозаторів (інфузоматів) для медичних закладів. Понад 41 мільйон гривень спрямовано на співфінансування реконструкції, капітального ремонту школи, дитячого садка, відділення міської дитячої лікарні у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Відповідні рішення були прийняті сьогодні на позачерговій сесії міської ради, яка пройшла під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Сьогодні відбулась позачергова сесія Запорізької міської ради. Її було скликано згідно з розпорядженням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. Головна причина – необхідність виділення коштів на проєктування робіт з капітального ремонту будинку по вул. І. Франка, 43, який постраждав від вибуху. Також на розгляд сесії було винесено ще кілька рішень, які потребували оперативного прийняття. У результаті депутати підтримали всі запропоновані рішення.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв прокоментував результати сесії, зазначивши, що депутати вкотре продемонстрували вміння спільно працювати на благо Запоріжжя. Секретар міської ради подякував депутатам всіх фракцій за роботу.

- Для мене дуже важливо, що сьогодні вдалося виділити 1 мільйон 450 тисяч гривень для проєктування робіт з капітального ремонту будинку по вул. І. Франка, 43. Це найголовніше питання сьогоднішньої позачергової сесії. Прийняття рішення дозволить прискорити обстеження, розробку проєктної документації та у подальшому визначення підрядника, який виконуватиме роботи з відновлення постраждалого будинку, - сказав Анатолій Куртєв.

У рамках міської програми охорони здоров’я, за рахунок перерозподілу коштів бюджету міста, понад 4,2 мільйони гривень було спрямовано на придбання 139 шприцевих дозаторів (інфузоматів) для медичних закладів Запоріжжя. Таке рішення необхідне в умовах продовження зростання захворювань коронавірусом.

Було внесено низку інших змін до бюджету Запоріжжя. Понад 41 мільйон гривень спрямовано на співфінансування трьох проєктів. Це реконструкція інфекційно-боксованого діагностичного відділення міської дитячої лікарні №5, Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива», капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №1. 30% виділяє місто, 70% профінансує держава через Державний фонд регіонального розвитку. Ці проєкти планується реалізувати у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

- Прийняли також рішення про відведення у Комунарському районі земельної ділянки для будівництва сучасної льодової арени, яка буде споруджена у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Планували прийняти це рішення ще у грудні, але виникла затримка з кадастровим номером. Сьогодні ми змогли вирішити це питання, - наголосив Анатолій Куртєв.