У Запоріжжі продовжують ліквідовувати наслідки вибуху у багатоповерхівці

04.02.2022 13:40

У міськраді відповідно до рішення комісії з питань ТЕБ і НС було створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації - вибуху у житловому будинку по вулиці І. Франка, 43.

Нагадаємо, надзвичайна ситуація трапилась 28 січня близько 4-ї ранку. В одній з квартир у будинку по вулиці І. Франка, 43 між другим і третім поверхом стався вибух внаслідок витоку побутового газу. Постраждали одразу 7 квартир.

Наразі в багатоповерхівці тривають відновлювальні роботи. Зокрема, комунальники виконали роботи з закриття пошкоджених елементів стін. Також частина квартир вже підключена до мереж тепло- і водопостачання, електроенергії.

Так, комунальному підприємству «Наше місто» було доручено розселити жителів у гуртожитку по вул. Сталеварів, 8.

- Станом на сьогодні у двох номерах вже перебувають мешканці – в одному постійно, в іншому – поки що складають свої речі і ще два номери зарезервовані для того, щоб в подальшому були туди заселені мешканці цього будинку. Ми наразі чекаємо, адже одна жінка зараз у лікарні, коли одужає, якраз займе одну з кімнат. Відповідно до рішення все тимчасове житло буде надано на той час, на який буде треба, - розповів заступник міського голови Віктор Гординський.

Сьогодні, 4 лютого, у ході позачергової сесії міськради було прийняте рішення виділити на проєктні роботи 1 мільйон 450 тисяч гривень, а саме – для виконання капітального ремонту несучих конструкцій будинку по вулиці І. Франка, 43.

- Міська влада одразу взяла цю ситуацію під свій контроль. Співробітники комунальних підприємств, ДСНС, Національної поліції були оперативно задіяні у ліквідації наслідків вибуху. Зараз ми чекаємо, вже є перші дозволи від Національної поліції для того, щоб мати доступ до квартир і продовжувати відновлювальні роботи. Треба ще винести сміття, яке утворилося наслідок руйнування несучих конструкцій. Ці роботи тривають цілодобово. У нас є прямий діалог з мешканцями в режимі 24/7. Дійсно, є деякі питання, але ми їх оперативно вирішуємо, - додав Віктор Гординський.

Жителі пошкодженого будинку були забезпечені продуктовими наборами. Крім того, 15 родин отримають матеріальну допомогу з міського бюджету.

- Наразі вже підготовлено відповідне розпорядження, 15 родин мешканців квартир, які постраждали, отримають по 12 мінімальних прожиткових мінімумів – це більше 28 тисяч гривень. Кошти їм надійдуть найближчим часом, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.