Запорізькі діти успішно освоюють сучасні технології в міському «STEM центрі»

19.10.2017 17:15

В обласному центрі активно розвиваються сучасні освітні напрямки. З березня 2017 року Запоріжжя на базі позашкільного навчального закладу «Комунарський районний центр молоді та школярів» почав роботу «STEM центр».

Центр оснащений сучасною технікою, створені всі необхідні умови для освоєння дітьми сучасних технологій.

На сьогодні тут навчаються понад 120 запорізьких хлопчиків і дівчаток у віці від 5 до 17 років.

Сьогодні в центрі відбувся інтерактивний захід «Навчився сам - навчи іншого». Були організовані майстер-класи (лего-конструювання та програмування) і творчі лабораторії, присвячені загальноєвропейському тижню кодування CodeWeek 2017. Юні розробники продемонстрували своїх роботів в дії. Також відбувся інтелектуальний квест «Аліса в країні чудес».

Поспілкувався з вихованцями та викладачами центру заступник міського голови Анатолій Пустоваров. За його словами, створення подібних «STEM центрів» дає можливість дітям освоювати технології, за якими майбутнє. Тому місто вкладає істотні кошти в розвиток цього напрямку освіти.

- Даний напрямок позашкільної освіти націлений на розвиток логічного і творчого мислення дітей. Це такі актуальні напрямки як IT програмування, робототехніка, інженерія - це професії майбутнього. Це дуже важливо для індустріального міста. Такі «STEM центри» повинні бути у всіх районах міста. Багато дітей хочуть тут навчатися. У поточному році на поліпшення матеріально-технічної бази позашкільних установ з міського бюджету було спрямовано понад 5 млн грн., близько 1 млн грн. на створення і забезпечення повноцінної роботи «STEM центру», - підкреслив заступник міського голови.

STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

STEM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.