Місто допоможе мешканцям малоповерхових будинків розрахуватись за опалення

07.02.2022 19:00

Продовження аварійних робіт на будинку по вул. Франка, 43. Оголошення торгів для проведення капітального ремонту квартир будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7. Необхідність прийняття міської програми для допомоги мешканцям малоповерхових будинків, не обладнаних раніше лічильниками тепла. Ці та інші питання сьогодні розглянули на нараді, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У міськвиконкомі сьогодні відбулась щотижнева оперативна нарада з актуальних питань життєдіяльності міста. У ній взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій міської ради, керівники низки департаментів та управлінь міської ради, правоохоронці, представники міських служб. Нарада пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Цього разу значна частина питань стосувалася житлово-комунального господарства, стану міських доріг.

На нараді зазначалося, що комунальні служби продовжують аварійні роботи на будинку по вул. Франка, 43, який постраждав від вибуху. Завершується ремонт покрівлі. З частини постраждалих квартир вивезли будівельне сміття. В інших квартирах для цього ще необхідно отримати дозвіл правоохоронців. У частині квартир третього та четвертого під’їздів вже відновили газопостачання. В інших «Запоріжгаз» очікує усунення виявлених недоліків.

Вже укладено договір на проєктування капітального ремонту будинку по вул. Франка, 43. Спеціалісти почали обстеження та надали перші рекомендації. Зокрема щодо встановлення підпірних колон для того, щоб не допустити подальшого руйнування пошкоджених конструкцій будинку. У вихідні комунальні служби вже встановили такі колони.

- Наше завдання максимально швидко завершити розробку проєкту та визначити після цього виконавця робіт з капітального ремонту будинку. Це необхідно, щоб у стислі строки відновити будинок і всі мешканці могли повернутися до своїх осель, - сказав Анатолій Куртєв.

Обговорили на нараді і ситуацію з капітальним ремонтом квартир будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7. Проєктна документація вже пройшла експертизу. Оголошено торги на визначення виконавця робіт з капітального ремонту квартир цього будинку. Торги мають завершитися наприкінці лютого.

Розглянули і стан міських доріг. Адже цього року дорожнє покриття страждає від перепадів температур. У результаті виникає значна кількість ям.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив, щойно дозволять погодні умови, виконати аварійний ремонт для ліквідації ям на найбільш постраждалих ділянках. Це необхідно для попередження аварійності. У першу чергу роботи мають бути виконані на дорогах з інтенсивним рухом транспорту.

- Підкреслю, роботи мають виконуватись лише тоді, коли дозволяє погода та з дотриманням технології. Неприпустимо укладати асфальт у калюжі лише для того, щоб виконати план, - заявив Анатолій Куртєв.

У ході наради зазначалося, що на сесії міської ради планується затвердити рішення «Про затвердження програми соціального захисту населення міста Запоріжжя «Тепла оселя» на 2022 рік».

Відповідний проєкт рішення підготовлено за дорученням секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Документ передбачає компенсацію частини витрат на оплату опалення мешканцям малоповерхових будинків, які раніше не були обладнані лічильниками тепла. Через відсутність лічильників у цих будинках, мешканці у попередні місяці отримали великі рахунки за тепло. 

Розроблений проєкт стосується мешканців, які отримують житлову субсидію та користуються пільгами на оплату послуг ЖКГ. Допомогу зможуть отримати близько 150 сімей. Для цього з бюджету міста планується спрямувати понад два мільйони гривень.