У 7-й міській лікарні розповіли про лікування пацієнтів з коронавірусом

09.02.2022 15:00

Цей медзаклад ще у квітні 2020 року був визначений однією з лікарень першої хвилі для надання медичної допомоги хворим з COVID-19. Сьогодні, 9 лютого, представники КНП «Міська лікарня № 7» розповіли про ситуацію з заповненістю ліжок та перебігом хвороби.

Як розповіла заступниця медичного директора з поліклінічної роботи КНП «Міська лікарня №7» Марина Скрипник, останнім часом кількість госпіталізованих пацієнтів зросла. Так, щодень надходять близько 5-7 хворих, а виписуються 6. Всього від COVID-19 зараз лікуються 45 осіб. Здебільшого це люди старші 60 років, але є й молодші.

- Ще минулої хвилі захворювання у лікарні всього було розгорнуто 260 ліжок, які  на 100% забезпечені киснем, зараз їх поки 170. У реанімації перебувають троє важких хворих. Щеплені пацієнти мають перебіг хвороби середньої важкості. Всі пацієнти, які наразі є в реанімації – невакциновані, - додала Марина Скрипник.

Коронавірус постійно мутує, зараз шириться інфекція штаму «Омікрон», який має деякі підвиди і несе ризик повторного зараження. Цей штам зокрема вирізняється вираженою втомою, головним болем, міальгією, нежиттю, болем у горлі та вухах. Також дуже характерною є відсутність апетиту, нудота та діарея.

Медики наголошують, що при появі перших симптомів слід одразу звернутися до свого сімейного лікаря, адже деякі з них схожі на звичайну застуду і їх можна сплутати. Єдиним дієвим засобом попередження захворювання залишається вакцинація. Також не слід нехтувати протиепідемічними заходами: в разі поганого самопочуття – самоізолюватися, вдягати засоби індивідуального захисту у громадської місцях і транспорті, а також дотримуватися безпечної соціальної дистанції.