Дитяча поліклініка у Хортицькому районі продовжить свою роботу

10.02.2022 13:00

Дитяча поліклініка по вул. Новгородській, 28а продовжить свою роботу. Про це йшла мова на нараді, яку провів сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Сьогодні вранці секретар міської ради Анатолій Куртєв провів нараду за участю директора міської дитячої лікарні №5 Андрія Запорожченка та директора Центру первинної медико-санітарної допомоги №5 Ганни Міхантьєвої. Також у заході взяли участь заступник міського голови Анатолій Васюк, представники департаменту охорони здоров’я міської ради та КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я міської ради».

Керівники медичних закладів підтвердили, що жодних заходів для закриття дитячої поліклініки на вул. Новгородській, 28а не здійснюється, відповідні управлінські рішення також не приймалися.

- Доручаю вам зібрати трудові колективи та проінформувати працівників про ситуацію. Згідно з інформацією, яка надходить до мене від запоріжців, про майбутнє закриття поліклініки розповідають і деякі лікарі. Вважаю це неприпустимим. Не треба вводити містян в оману, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради також поставив завдання перевірити інформацію про відсутність запису на прийом до лікарів дитячої поліклініки з 1 квітня цього року. Медики запевнили, що ніхто не планує скасовувати запис, але він завжди здійснюється максимум на місяць наперед. Тобто у лютому просто рано говорити про запис на квітень.

На нараді зазначалося, що діти Хортицького району і далі отримуватимуть допомогу у поліклініці по вул. Новгородській, 28а. Там працюватимуть як дитячі лікарі, так і вузькі спеціалісти.

Анатолій Куртєв наголосив, що міська влада буде розвивати систему надання медичної допомоги дітям у Запоріжжі, покращувати її роботу. Це стосуватиметься і міської дитячої лікарні №5, і дитячої поліклініки. 

Секретар міської ради зазначив, що за наявною інформацією до «розхитування» ситуації з фейковим закриттям поліклініки приєдналися і окремі депутати міської ради.

- Причина таких дій зрозуміла – бажання отримати політичний капітал на занепокоєнні містян. Хочу закликати таких народних обранців відкинути політичні ігри та працювати на благо людей, а не на свій політичний рейтинг, - заявив Анатолій Куртєв.