Володимир Буряк повідомив про дату початку опалювального сезону у Запоріжжі

20.10.2017 09:25

Опалювальний сезон у Запоріжжі стартує 24 жовтня. Таке рішення планується ухвалити на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради. Про це міський голова Запоріжжя Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова зазначив, що дата початку опалювального сезону в нашому місті визначена з урахуванням діючих нормативних документів і на основі наявного прогнозу погоди на найближчі дні.

Відповідальні за пуск тепла - концерн «Міські теплові мережі» та комунальне підприємство «Наше місто». В першу чергу опалення включать в лікарнях, школах, дитячих садах, житлових будинках.

Відзначимо, подача теплоносія на об'єкти житлового фонду, соціальної сфери і так далі буде проходити в плановому режимі. Як і передбачено планом, це відбудеться не за один день, а займе певний час. Оплата за тепло споживачам при цьому буде нараховуватися з моменту фактичної його подачі.

Ось що написав Володимир Буряк на своїй публічній сторінці в «Фейсбук» з приводу старту опалювального сезону:

«Відповідаю на найпопулярніше сьогодні питання: коли у Запоріжжі почнеться опалювальний сезон? 24 жовтня.

Це рішення сьогодні приймаємо на засіданні виконкому. Дату визначили, спираючись на прогноз погоди і нормативні документи. Підхід простий: починаємо топити, коли температура повітря протягом трьох днів не перевищує +8 градусів.

З 24 жовтня буде розпочато подачу теплоносія. Процес цей складний і залежить від багатьох технічних складових. Тому запуск не буде миттєвим. В першу чергу почнемо опалювати будівлі соціальної сфери і житлові будинки. Потім - підприємства госпрозрахунку.

Все має відбуватися у плановому режимі. Відповідальні за процес - Концерн «МТМ» та КП «Наше місто». Особлива увага - дитячим садкам, школам і лікарням. Старт опалювального сезону питання №1 на найближчі тижні. Контролюватиму його особисто.

Важливо: рахунки городянам будуть виставлені лише з моменту фактичної подачі теплоносія в квартиру».