У Запоріжжі виконують ямковий ремонт доріг

12.02.2022 10:20

З 10 лютого в усіх районах Запоріжжя розпочали виконувати дрібний ремонт доріг. Саме таке завдання поставив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв шляховикам при настанні сприятливих погодних умов. У першу чергу роботи виконуються на дорогах з інтенсивним рухом транспорту. Це необхідно для попередження аварійності та недопущення подальшого руйнування асфальтового покриття.

Для виконання аварійного ремонту ще у січні з КП «ЕЛУАШ» було укладено відповідні договори.

У лютому-березні заплановано відремонтувати майже три тисячі квадратних метрів дорожнього покриття поточним дрібним та поточним середніми ремонтами. На ці цілі спрямовано понад 2,8 мільйони гривень.

Крім того, у грудні минулого року було придбано спеціальну техніку, яка дозволяє «латати» тріщини у дорожньому покритті та попереджувати утворення ям.

- Цьогорічна зима стала важким випробуванням для запорізьких доріг. Через часті опади та постійні перепади температур у дорожньому покритті з’явилося багато тріщин, які у подальшому, знову ж таки через перепади температур, розривалися та перетворювалися на ями. Ми знайшли, як вирішити цю проблему. У грудні минулого року ми придбали заливщик швів Hуdrog ZSK-500. Він дозволяє «латати» тріщини у дорожньому покритті та попереджувати утворення ям. Такої техніки у Запоріжжі раніше не було. З нею ми зможемо зустріти наступну зиму з цілим, непотрісканим асфальтом. Зазначу, що ми не чекаємо приходу весни і реагуємо на ситуацію з дорогами вже зараз, - розповів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

З настанням сприятливих погодних умов (сухої погоди та температури повітря вище 5 градусів тепла) комунальники приступили до повноцінного виконання ямкового ремонту доріг із дотриманням усіх технологій.

Як розповіла заступниця начальника з утримання та ремонту доріг КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич, з 10 лютого ямковий ремонт виконується на дорогах по Набережній магістралі, вулиці Українській, Бородінській, трасі Харків-Сімферополь у Шевченківському та Комунарському районах, по проспекту Ювілейному, по Хортицькому та Південному шосе, бульвару Шевченка, вулиці Василя Стуса та Демократичній.

11 лютого комунальники виконували ямковий ремонт на жвавій ділянці по вулиці Бородінській.

- Підготовчі роботи ми розпочали в ніч з вівторка на середу. Ремонтом охоплено дві полоси загальною довжиною 1 км. Працює 7 одиниць техніки та 9 співробітників, - зазначив начальник ШЕД-1 КП «ЭЛУАШ» Сергій Толмачов.

З понеділка шляховики планують розпочати ремонт по вулиці Братській, де спостерігається дуже жвавий рух вантажного транспорту. Через це дорога знаходиться у незадовільному стані. Крім того, в ніч із неділі на понеділок комунальники планують розпочати роботи з ямкового ремонту по вулиці Гребельній та проспекту Соборному в Дніпровському районі.

Зазначимо, в цьому році міська влада планує змінити підхід до ремонту доріг та приділяти більше уваги середньому ремонту міських магістралей. Наразі вже розпочато тендерні процедури для виконання поточного середнього ремонту близько 160 тисяч квадратних метрів доріг. На це у бюджеті міста передбачено понад 135 мільйонів гривень.