Секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив збільшити підтримку ветеранських організацій

15.02.2022 09:15

У Запоріжжі збільшать фінансову допомогу ветеранським громадським організаціям за рахунок коштів бюджету Запоріжжя. Винести відповідне рішення на сесію міської ради доручив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

У понеділок, 14 лютого, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, заступник міського голови Анатолій Васюк зустрілися з керівниками низки ветеранських організацій Запоріжжя. Вони представляють ветеранів війни та праці, інвалідів війни та військової служби, учасників війни в Афганістані, ветеранів Збройних Сил і так далі.

Обговорювались питання співпраці міської влади та громадських організацій ветеранів, проблеми, які є у ветеранських організацій. Зокрема питання фінансової підтримки таких громадських організацій, яка необхідна для забезпечення їх діяльності, оренди приміщень тощо.

Зазначимо, у рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення на забезпечення фінансової підтримки громадських організацій ветеранів за рахунок бюджету Запоріжжя передбачено 1 млн 440 тисяч гривень. Однак 21 ветеранська організація подала пропозицій на більшу суму. До того ж під час зустрічі ветерани попросили збільшити розмір матеріального заохочення людей, які забезпечують діяльність ветеранських організацій. Зокрема це стосується бухгалтерів.

- Доручаю винести на сесію питання про збільшення фінансової допомоги громадським організаціям ветеранів за рахунок бюджету Запоріжжя. При цьому необхідно передбачити можливість збільшення розміру матеріального заохочення людей, які забезпечують діяльність ветеранських організацій, - сказав Анатолій Куртєв.

Ветерани зможуть спрямувати ці кошти на оплату комунальних послуг приміщень, в яких працюють їх громадські організації, оплату послуг зв’язку, матеріальне заохочення людей, які забезпечують діяльність вказаних громадських організацій і так далі. У результаті фінансову допомогу від міста зможе отримати 21 громадська організація вказаної категорії, які вже подали свої пропозиції з цього приводу.

Секретар міської ради наголосив, що у разі звернення громадських організацій ветеранів, які розміщуються у комунальних приміщеннях міста, міська влада готова виносити на сесію рішення про оренду приміщень такими громадськими організаціями за одну гривню на рік. Законодавство це дозволяє.

- Хочу подякувати всім керівникам ветеранських організацій за їх самовіддану працю. Вважаю, що всі ви є людьми великої душі та серця. Для такої роботи дійсно потрібно любити людей, адже кожного дня ви допомагаєте тим, хто більше всіх цього потребує, - зазначив Анатолій Куртєв.