У Дніпровському районі Запоріжжя виконують ямковий та середній ремонт доріг

15.02.2022 13:50

З 10 лютого в усіх районах Запоріжжя розпочали виконувати дрібний ремонт доріг. Таке завдання поставив шляховикам секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, щойно будуть сприятливі погодні умови. У першу чергу роботи виконуються на дорогах з інтенсивним рухом транспорту. Це необхідно для попередження аварійності та недопущення подальшого руйнування асфальтового покриття.

Для виконання аварійного ремонту ще у січні з КП «ЕЛУАШ» було укладено відповідні договори.

У лютому-березні заплановано відремонтувати майже три тисячі квадратних метрів дорожнього покриття поточними дрібним та середнім ремонтами. На це спрямовано понад 2,8 мільйони гривень. Крім того, у грудні минулого року було придбано спеціальну техніку, яка дозволяє «латати» тріщини у дорожньому покритті та попереджувати утворення ям.

З настанням сприятливих погодних умов (сухої погоди та температури повітря вище 5 градусів тепла) комунальники розпочали ямковий ремонт доріг із дотриманням усіх технологій. Так, з понеділка, 14 лютого, працюють у Дніпровському районі по вулиці Братській. Тут спостерігається дуже жвавий рух вантажного транспорту. Через це дорога у незадовільному стані.

- Саме сюди, на вулицю Братську, вантажівки та інший великогабаритний транспорт виїжджають з мостів. Під тиском ваги дорожнє покриття вже давно зіпсувалося та потребувало заміни. Роботи ми почали в понеділок. Вчора виконували підготовчі роботи фрезою. Сьогодні зробимо ямковий ремонт ділянки. Завтра плануємо перейти до середнього ремонту, - розповів начальник ШЕД-1 КП «ЕЛУАШ» Сергій Толмачов.

На вулиці Братській планується охопити ямковим ремонтом 150 кв. м дорожнього полотна. Новий шар асфальту складатиме 6 см. Ще на 1700 кв. м за цією адресою передбачено середній ремонт з покриттям 7 см. Роботи виконуються силами працівників КП «ЕЛУАШ».

Далі шляховики перейдуть до ямкового та середнього ремонтів на вул. Істоміна, Тиражній, Дніпровське шосе, проспекті Металургів.

Також з 10 лютого ямковий ремонт виконується по Набережній магістралі, вулицях Українській, Бородінській, трасі Харків-Сімферополь у Шевченківському та Комунарському районах, по проспекту Ювілейному, по Хортицькому та Південному шосе, бульвару Шевченка, вулиці Василя Стуса та Демократичній.

Нагадаємо, цьогоріч міська влада планує змінити підхід до ремонту доріг та приділяти більше уваги середньому ремонту міських магістралей. Наразі вже розпочато тендерні процедури для виконання поточного середнього ремонту близько 160 тисяч квадратних метрів доріг. На це у бюджеті міста передбачено понад 135 мільйонів гривень.