У Запоріжжі відзначили 33-ю річницю виведення військ з Афганістану

15.02.2022 14:00

Біля пам’ятника учасникам бойових дій на території інших держав відбулося урочисте покладання квітів, присвячене 33-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Участь у заході взяв секретар міської ради Анатолій Куртєв.

До участі також долучилися представники обласної влади, голови районних адміністрацій, учасники бойових дій в Афганістані та інших збройних конфліктів, родичі й близькі загиблих, військовослужбовці, правоохоронці, представники громадських організацій, духовенства, а також небайдужі запоріжці.

- Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав та дякуємо тим, хто пройшов пекло війни. Колись наші земляки, зовсім юні та недосвідчені хлопці, пішли воювати, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок. Додому вони повернулися справжніми воїнами. Я хочу подякувати їм за мужність та героїзм. Міська влада підтримували та надалі буде підтримувати ветеранів локальних війн та членів їх сімей, - зазначив Анатолій Куртєв.

Багато щирих слів подяки пролунало на честь воїнів-інтернаціоналістів. Учасники зібрання вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука провів молебень.

На честь загиблих учасників локальних війн присутні поклали квіти до тематичного меморіального комплексу.