Запоріжжя святкує День єднання

16.02.2022 12:00

Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають День єднання. Свято запроваджене згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського №53/2002 задля посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

З нагоди святкування біля будівлі Запорізької міської ради відбувся урочистий захід. У ньому взяли участь секретар міської ради Анатолій Куртєв, заступники міського голови, голови районних адміністрацій, представники департаментів, управлінь, підрозділів міськради, депутатського корпусу, а також військовослужбовці.

- Сьогодні по всій країні лунає гімн, сьогодні майорять державні прапори, і Запоріжжя святкує разом зі всією Україною. У День єднання ми показали всьому світові, що запоріжці - згуртовані та вільні патріоти. Усі ми різні, але нас об‘єднує любов до нашого міста та до Батьківщини! І в цьому наша непереможна сила, - наголосив Анатолій Куртєв.

Учасники заходу заспівали гімн України, а також вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників України. Окрім цього, фасад будівлі міської ради прикрасить великий синьо-жовтий прапор.