Володимир Буряк: «Оплата за тепло запоріжцям буде нараховуватися з моменту фактичного надходження тепла в квартири»

20.10.2017 11:52

З 24 жовтня в Запоріжжі стартує опалювальний сезон. Таке рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

- Концерн «Міські теплові мережі» інформує, що повністю готовий до початку опалювального сезону. Подивимося на результати. Завдання дати людям тепло в плановому режимі. В першу чергу опалення має бути включене в школах, лікарнях, дитячих садах, - зазначив Володимир Буряк.

Дата початку опалювального сезону визначена відповідно до чинних в Україні нормативів і прогнозу погоди на найближчі дні. Нагадаємо, опалювальний сезон за нормативами стартує після того, як середньодобова температура атмосферного повітря протягом трьох днів не перевищує восьми градусів тепла. За сьогоднішнім прогнозом погоди це відбудеться 24 жовтня, коли і почнуть включати опалення.

- Наше завдання, щоб опалювальний сезон стартував успішніше, ніж минулого разу. Сподіваюся, що наше рішення не зливати в міжопалювальний період воду з внутрішньобудинкових систем опалення сприятиме зменшенню проблемних ситуацій під час початку опалювального сезону, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що за старт опалювального сезону в першу чергу відповідають концерн «Міські теплові мережі» та КП «Наше місто». Також всю можливу допомогу повинні надавати керуючі компанії, Муніципальна аварійна служба. Завдання департаменту з управління житлово-комунальним господарством координувати цю роботу.

- Необхідно розуміти, що тепло не з'явиться всюди 24 жовтня. Його підключатимуть протягом декількох днів. Підкреслюю, оплата за опалення повинна нараховуватися запоріжцям з моменту фактичного надходження тепла в квартиру, а не з 24 жовтня, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, концерн «Міські теплові мережі» до опалювального сезону 2017-2018 рр. готовий в повному обсязі. Підготовлено 64 котельні, 52 центральних теплових пункти, 16 насосних станцій і 731,387 км магістральних і розподільних теплових мереж. Створено 100% запас вугілля на початок опалювального періоду для котелень, що працюють на твердому паливі.