Запоріжці зустріли Потяг Єдності

17.02.2022 15:00

Сьогодні до Запоріжжя прибув Потяг Єдності, який везе Прапор України з Рахова (Закарпатська область) до Маріуполя (Донецька область). Потяг долає найдовший пасажирський залізничний маршрут у 1806 км. Він проходить через 12 областей країни та робить 15 зупинок, на кожній з яких Прапор підписують керівники та мешканці регіону. В Запоріжжі символічний стяг підписали секретар міської ради Анатолій Куртєв та голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Потяг Єдності стартував у Рахові 16 лютого в День єднання. З початкової станції він вирушив під звучання Державного Гімну України. Для пасажирів цього потяга протягом рейсу лунають слова підтримки та єднання від українських діячів культури, освіти та спорту. На кожній станції начальник потягу Євген Прокопенко виносить прапор до зустрічаючих, де вони залишають свої підписи.

Вчора, 16 лютого, Потяг Єдності зробив зупинки на таких станціях: Кваси, Ясіня, Ворохта, Татарів-Буковель, Яремче, Івано-Франківськ та Львів.

Сьогодні, 17 лютого, першу зупинку він зробив у Білій Церкві, а після Кам’янського та Дніпра прибув до Запоріжжя.

На вокзалі «Запоріжжя-І» разом з представниками міської та обласної влади Потяг Єдності зустріли небайдужі запоріжці, а також козацький ансамбль пісні та танцю «Запорожці» обласної філармонії. Молодь влаштувала патріотичний флешмоб, зібравши з пазлів карту України.

- Ми демонструємо, що у нас єдина країна, ми всі об’єднані, потяги ходять, можна купити квіток і доїхати з одного пункту в інший, - сказав Олександр Старух.

Секретар міськради зазначив, що для нього було за честь залишити підпис на Прапорі України від громади Запоріжжя.

- Це дуже патріотичний потяг. Він об’єднує нашу країну від Заходу до Сходу. Цей прапор стане символом єднання нашої держави! А в єдності наша сила! – підкреслив Анатолій Куртєв.

Із Запоріжжя Потяг Єдності вирушив до Комиш-Зорі, потім - до Волновахи. Останню зупинку патріотичний потяг зробить сьогодні о 17.26 у Маріуполі, де його зустрінуть під звучання Державного Гімну України.