У Запоріжжі продовжують перевіряти підприємців на дотриманя карантинних норм

17.02.2022 14:25

У місті тривають щоденні рейди з дотримання карантинних вимог у супермаркетах, місцях громадського харчування та закладах сфери послуг. Цього разу інспекцію провели у низці магазинів Південного мікрорайону.

Мобільна група проконтролювала, як здійснюється температурний скринінг працівників та куди утилізують засоби індивідуального захисту. Також перевірили наявність деззасобів для вологого прибирання та обробки поверхонь. Жодних порушень не виявили.

- Працівникам магазину були надані рекомендації, зокрема деззасіб зберігати не на робочому місці, а в підсобці. Всі, кого ми перевірили, дотримуються постанови головного державного санітарного лікаря й виконують протиепідемічні заходи. Люди хоч і втомилися від карантину, але продовжують дотримуватися всіх протиепідемічних правил. У випадку, якщо підприємці не виконують їх, то відповідно складаються протоколи, - зазначила головна спеціалістка відділу ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Юлія Шостак.

З початку нинішнього року в Комунарському районі перевірили 350 об'єктів. У 79 з них були виявлені порушення. Серед найчастіших – відсутність ємностей для використаних масок. До того ж деякі підприємці нехтують температурним скринінгом працівників та вологим прибиранням приміщень. Втім, у більшості закладів сумлінно виконують протиепідемічні заходи.