Володимир Буряк: «Для підвищення вартості проїзду перевізники повинні гарантувати виконання укладених договорів»

20.10.2017 12:01

За пропозицією міського голови Володимира Буряка, з розгляду виконавчого комітету міської ради сьогодні було знято питання про підвищення вартості проїзду на автобусних маршрутах громадського транспорту.

- Сьогодні запоріжці обурені роботою громадського транспорту. В першу чергу в годину пік, коли неможливо виїхати зі спальних районів і повернутися назад. Вчора це питання обговорили під час зустрічі з перевізниками, діалог був досить конструктивним. Всі розуміють, що проблему необхідно вирішувати, - зазначив Володимир Буряк.

Найпроблемніші напрямки сьогодні - Осипенківський, Бородинський мікрорайони, Комунарський і Хортицький райони. Ситуацію необхідно виправляти. Перший крок до цього - дотримання автотранспортними підприємствами умов укладених договорів на перевезення пасажирів.

Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради регулярно проводить моніторинг роботи громадського транспорту. Його результати показують, що перевізники просто не виводять на маршрути необхідну кількість транспорту, передбачену укладеними договорами.

- Місто повинне мати гарантії, що підприємства виконують умови договорів. Треба зняти напруженість з перевезенням пасажирів, транспортним обслуговуванням спальних мікрорайонів. Тільки після цього ми зможемо повернутися до питання про підвищення вартості проїзду, яка сьогодні у нас найнижча серед обласних центрів України, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що в Запоріжжі реалізується міська програма розвитку комунального громадського транспорту. Однак приватний бізнес теж повинен інвестувати в розвиток, оновлювати рухомий склад. Це передбачене і укладеними договорами. Тільки так, спільними зусиллями, можна навести порядок у сфері громадського транспорту, підвищити безпеку і комфорт перевезення пасажирів.