Житловий фонд Запоріжжя завчасно готують до нового опалювального сезону

06.07.2017 16:33

У всіх районах Запоріжжя тривають відновлювально-ремонтні роботи з метою належної та своєчасної підготовки житлових будинків до початку опалювального сезону 2017-2018 років. Передусім увага прикута до найбільш проблемних питань щодо функціонування системи центрального опалення, виявлених під час весняного огляду багатоповерхових будинків, який проведено КП «Наше місто».

Нині зазначене комунальне підприємство забезпечує координацію та контроль за виконанням позапланових капітальних ремонтних робіт, які здійснює Концерн «Міські теплові мережі». Насамперед ремонтують внутрішньо-будинкові інженерні мережі центрального опалення. Усі роботи проводяться за кошти міського бюджету (загальний обсяг 10 млн. 750 тис. грн.), котрі виділені відповідним рішенням Запорізької міської ради.

Наприклад, у дев’ятиповерховому будинку по вул. Воронезькій, 14 а, що у Хортицькому районі, нині триває заміна 50 метрів трубопроводу. Також тут найближчим часом планують поміняти 32 вентилі та 2 засувки, поновити теплоізоляцію 120 метрового трубопроводу центрального опалення.

- Ми врахували всі негативні моменти, які виникали під час опалювального періоду 2016-2017 років, і прийняли рішення - поділили 2600 багатоквартирних будинків, які обладнані внутрішньо-будинковими мережами централізованого опалення, на три групи. До першої увійшли 646 будинків, мережі в яких перебувають у критичному стані і потребують капітального ремонту. Друга група - це 1200 будинків, де відносно невеликі за обсягом ремонтні роботи, своєчасне технічне обслуговування, інші профілактичні роботи зможуть звести до нуля ризики щодо неподання теплоносія. І третя - близько 700 будинків, де планові ремонти систем центрального опалення поточного характеру забезпечує КП «Наше місто». Сьогодні ми охопили різними видами ремонтів усі групи будинків, - зазначив генеральний директор КП «Наше місто» Олександр Ніколаєнко, підбиваючи підсумки виїзної наради з питань підготовки житлового фонду Запоріжжя до нового опалювального сезону.