У Запоріжжі привітали екскурсоводів

21.02.2022 17:10

Сьогодні, 21 лютого, відзначають Всесвітній день екскурсовода. З нагоди свята в Туристичному інформаційному центрі привітали запорізьких гідів.

Участь у святковому заході взяли екскурсоводи та туристичний актив міста. З професійним святом їх привітали секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв та заступник міського голови Анатолій Васюк.

- Запоріжжя має великий туристичний потенціал і саме ви знаєте, як його реалізувати якнайкраще. Люди приїжджають до Запоріжжя, спілкуються з вами, закохуються в наше місто, а потім знову повертаються. Це для нас дуже важливо, - зазначив Анатолій Куртєв, вітаючи гідів.

До привітання також долучився Анатолій Васюк, підкресливши, що в Запоріжжі працюють дуже талановиті екскурсоводи.

Під час зустрічі презентували спільний проєкт департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, Туристичного інформаційного центру та гідів міста. Це нова вкладка на сайті міста zaporizhzhia.city. Її розробили для того, щоб допомогти жителям і гостям Запоріжжя швидко та зручно обрати собі гіда та спланувати відпочинок.

- Відтепер кожен відвідувач нашого порталу зможе ознайомитися з візитівками всіх гідів, його профільними екскурсіями та іншою інформацією, - розповів директор КП «Туристичний інформаційний центр» Олексій Каніщев.

За словами історика-краєзнавця, журналіста, відомого запорізького екскурсовода Романа Акбаша, участь у зйомках відео-презентацій для цього проєкту напередодні професійного свята стала для багатьох приємним сюрпризом. Запорізькі гіди дуже позитивно оцінили таку ініціативу.

Під час святкового заходу Анатолій Куртєв вручив кожному екскурсоводу подарунок.