У Запоріжжі обговорили проблемні питання поводження з безпритульними тваринами

22.02.2022 08:00

Під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва відбулось виїзне засідання робочої групи з вирішення проблемних питань поводження з безпритульними тваринами. Члени робочої групи відвідали комунальне підприємство «Побутовик», де проаналізували роботу сектору захисту тварин.

У Запоріжжі з 2017 року затверджена програма поводження з безпритульними тваринами. Одним з її заходів є відлов та перевезення тварин до ветеринарної установи для подальшої стерилізації та вакцинації. Саме цим і займається сектор захисту тварин КП «Побутовик». 

Разом з тим під час ознайомлення з роботою підприємства члени робочої групи висловили низку зауважень. Зокрема наголошувалось на тому, що необхідно збільшити кількість людей, які приймають заявки від громадян, відсутня взаємодія з державними ветеринарними установами, не вирішене питання перетримки тварин після стерилізації. Також наголошувалось на тому, що в договорах на надання ветеринарних послуг необхідно передбачити послуги з УЗД-діагностики, аби з’ясувати, чи була тварина раніше стерилізована, чи ні, а також огляду на наявність у тварини інфекцій.

За підсумками виїзної наради секретар міської ради Анатолій Куртєв наголосив, що потрібно змінювати підходи в роботі підприємства, адже наразі воно не в повному обсязі виконує покладені на нього функції.

- Ще раз прозвучало про необхідність перейняти модель, яка працює у Львові. Візьмемо її за основу та будемо адаптувати до наших потреб та реалій. Окрім того, нам потрібна нова Програма поводження з безпритульними тваринами. Вона повинна відповідати ветеринарним нормам та базуватись на гуманному ставленні до тварин. Над її розробкою працюватимемо разом з учасниками робочої групи, - зазначив Анатолій Куртєв.