Володимир Буряк: «Проїзд для пільговиків у комунальному электротранспорті залишиться безкоштовним»

20.10.2017 12:31

Вартість проїзду в запорізьких трамваях і тролейбусах зросте з двох до трьох гривень. Таке рішення сьогодні підтримали члени виконавчого комітету Запорізької міської ради.

- Це непросте рішення, але його необхідно приймати для забезпечення стабільної роботи електротранспорту. Вартість проїзду в трамваях і тролейбусах у Запоріжжі не підвищувалася з 2014 року. За цей час змінилися всі складові тарифу - в п'ять разів подорожчала електроенергія, підвищилася мінімальна заробітна плата, зросла вартість запасних частин, - зазначив Володимир Буряк.

Підвищення вартості проїзду має компенсувати зміну складових тарифу, сприяти зміцненню фінансового становища «Запоріжелектротрансу».

Міський голова підкреслив, що електротранспорт є соціальним видом транспорту, перевозить переважно пільговиків. При цьому підвищення вартості проїзду на пасажирах пільгових категорій ніяк не позначиться.

- Пільговики продовжуватимуть їздити безкоштовно. Ми будемо, як і раніше, компенсувати «Запоріжелектротрансу» перевезення цієї категорії пасажирів з міського бюджету, - заявив Володимир Буряк.