Запорізькі депутати ухвалили зміни до програми охорони здоров’я міста

23.02.2022 17:35

Сьогодні в ході 13-ї сесії Запорізької міської ради депутати розглянули та ухвалили зміни до програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2022-2024 роки» та збільшили видатки на 59,7 млн грн.

Так, майже 1,7 млн грн будуть спрямовані для забезпечення мешканців міста хворих на рідкісні (орфанні) та інші захворювання, осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю лікарськими засобами, спеціальним харчуванням та виробами медичного призначення.

Ще 10,5 млн грн підуть на забезпечення фінансування комунальних некомерційних підприємств (заробітна плата з нарахуваннями, видатки утримання, поточні ремонти, пільгова пенсія тощо).

Майже 3,8 млн грн народні обранці передбачили для проведення капітальних ремонтів приміщень та обладнання, в тому числі під комп'ютерний томограф КНП «Міська дитяча лікарня №5» за адресою вул. Новгородська, 28а. Витрати сягнуть близько 2 млн грн.

Також майже 3 млн грн підуть на влаштування та ремонт киснепроводів для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19. Зокрема на капітальний ремонт та реконструкцію системи киснепостачання з міського бюджету планується виділити 2,4 млн грн (лікарні 1, 2, 9, Міська лікарня екстреної та швидкої допомоги, дитяча лікарня №5 – залишки субвенції з державного бюджету).