У Запоріжжі виділили додаткові кошти на будівництво зовнішнього освітлення

23.02.2022 17:45

Депутати Запорізької міської ради під час сесії внесли зміни до міських програм розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою на 2020-2022 роки та відновлення інфраструктури території приватного сектору на 2018-2025 роки.

У змінах до Програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя на 2020- 2022 роки заплановано збільшити фінансування на суму 20 млн 268 тис. грн та передбачити субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету на утримання в належному санітарно-технічному стані об'єктів благоустрою, зелених насаджень та озеленення території о. Хортиця, придбання об'єктів невиробничого санітарно-технічного призначення у розмірі 10 млн грн.

Виділені кошти планують спрямувати на виконання робіт по забезпеченню комплексного благоустрою території міста та розвиток інфраструктури у сфері дорожнього, мостового та зеленого господарства, покращення безпеки дорожнього руху та розвиток зовнішнього освітлення, забезпечення санітарного очищення, регулювання відносин у сфері ритуальних послуг та інше.

Зокрема, за рахунок залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам буде виділено понад 1,1 млн грн на будівництво зовнішнього освітлення на вулицях 8 Березня та Деповській, на капітальний ремонт зовнішнього освітлення по вул. Поштовій та реконструкцію по вул. Вишневій передбачено понад 713 тис. грн.

На будівництво зовнішнього освітлення автодороги від вулиці Максима Кривоноса до Донецького шосе, в селищі Грабарі, на вулицях Мирній та Піхотній, а також будівництво світлофорного об’єкту та благоустрою території в Шевченківському районі передбачено понад 2,1 млн грн. Кошти також будуть виділені за рахунок залишків державної субвенції.

Згідно зі змінами до програми, буде також профінансовано виконання робіт на низці об’єктів у різних районах Запоріжжя. Зокрема, на розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції елементів благоустрою вздовж Набережної магістралі в межах бул. Шевченка та вулиці Лермонтова передбачено понад 1,3 млн грн.

Виділені також кошти на розробку проєктно-кошторисної документації по таких об’єктах: капітальний ремонт вулиці Будинок відпочинку з благоустроєм прилеглої території і облаштуванням велодоріжок (4 млн 392 тис. грн) і капітальний ремонт дамби та водопропускної труби по вул. Котляревського (7 млн 794 тис. грн).

Додаткові 1,8 млн грн виділено на Програму відновлення інфраструктури території приватного сектору міста Запоріжжя на 2018-2025 роки. За рахунок залишків державної субвенції заплановане будівництво зовнішнього освітлення по вулиці Передаточній. За рахунок міського бюджету буде розроблено проєктно-кошторисну документацію на будівництво зовнішнього освітлення по вулиці Цитрусовій.