У Запоріжжі депутати підтримали зміни до міської програми соціального захисту населення

23.02.2022 17:30

В ході 13-ї сесії запорізької міської ради депутати розглянули зміни до міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2022-2024 роки. Зокрема ухвалили збільшення фінансової допомоги ветеранським громадським організаціям за рахунок коштів бюджету Запоріжжя.

Минулого тижня секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, заступник міського голови Анатолій Васюк зустрілися з керівниками низки ветеранських організацій Запоріжжя й обговорили питання співпраці міської влади та громадських організацій ветеранів, проблеми, з якими ті стикаються. Зокрема увагу приділили фінансовій підтримці таких добровільних об’єднань, яка необхідна для забезпечення їх діяльності, оренди приміщень тощо.

Зазначимо, у рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення на забезпечення фінансової підтримки громадських організацій ветеранів за рахунок бюджету Запоріжжя було передбачено 1 млн 440 тисяч гривень. Однак 21 ветеранська організація подала пропозицій на більшу суму. До того ж під час зустрічі ветерани попросили збільшити розмір матеріального заохочення людей, які забезпечують діяльність ветеранських організацій. Зокрема це стосується бухгалтерів.

Так, з метою вирішення питань соціального захисту ветеранів та залучення до активної участі у житті суспільства депутати у ході сесії ухвалили рішення про збільшення фінансової підтримки громадських об’єднань ветеранів міста Запоріжжя, а саме: на матеріальне заохочення активу 480 тис. грн та видатки на проведення конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів) на понад 620 тис. грн.

Ветерани зможуть спрямувати ці кошти на оплату комунальних послуг приміщень, в яких працюють їх громадські організації, послуг зв’язку, матеріальне заохочення людей, які забезпечують діяльність вказаних громадських організацій і так далі. У результаті фінансову допомогу від міста зможе отримати 21 громадська організація вказаної категорії, які вже подали свої пропозиції з цього приводу.