На погоджувальній раді обговорили питання тринадцятої сесії міської ради

22.02.2022 21:00

У середу, 23 лютого, відбудеться тринадцята сесія Запорізької міської ради. Початок о 15:00. До порядку денного планується внести понад 130 питань. Напередодні сесії проєкти рішень обговорили на погоджувальній раді, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Напередодні сесії міської ради традиційно відбулось засідання погоджувальної ради, яке провів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. У ньому взяли участь представники депутатських фракцій, постійних депутатських комісій, заступники міського голови, керівники низки департаментів та управлінь міської ради.

На погоджувальній раді обговорили всі проєкти рішень, які планується завтра розглянути на сесії міської ради. Загалом до порядку денного сесії планується внести понад 130 проєктів рішень.

Буде внесено зміни до Міської програми соціального захисту населення. Секретар міської ради Анатолій Куртєв під час зустрічі з представниками ветеранів обіцяв збільшити підтримку ветеранських організацій з бюджету міста. Відповідне рішення має бути затверджене на завтрашній сесії. Планується виділити на це додатково понад один мільйон гривень.

На сесії міської ради також планується затвердити програму «Тепла оселя» на 2022 рік. Її доручив підготувати секретар міської ради Анатолій Куртєв, до якого за допомогою звернулися запоріжці. Програма передбачає компенсацію частини витрат на оплату опалення мешканцям малоповерхових будинків, які раніше не були обладнані лічильниками тепла. Це стосуватиметься запоріжців, які отримують житлову субсидію та користуються пільгами на оплату послуг ЖКГ. У результаті допомогу зможуть отримати близько 150 сімей. На це у бюджеті міста буде передбачено понад два мільйони гривень.

Планується затвердити концепцію «Цифрова стратегія Запоріжжя-2030». У подальшому Цифрова стратегія має стати основою для впровадження у Запоріжжі концепції Smart City, тобто «Розумного міста». 

Буде продовжена оптимізація структури виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств. На сесії планується реорганізувати КП «Запорізька міська друкарня «Дніпровський металург» шляхом приєднання до КП «Муніципальна телевізійна мережа».

Також буде збільшено фінансування низки програм, об’єктів у галузях освіти, охорони здоров’я, інфраструктури та благоустрою, розвитку комунального громадського транспорту і так далі.