У Запорізькій ДЮСШ «Локомотив» відкривається відділення з академічного веслування

23.02.2022 18:10

Нове відділення запрацює з 1 березня. Таке рішення ухвалили депутати в ході сьогоднішньої сесії. Для цього з міського бюджету виділили майже 700 тисяч гривень – для розширення штату тренерів.

Академічне веслування є провідним олімпійським видом спорту в Україні. За словами спеціалістів, Запорізька область має високий потенціал підготовки спортсменів, організації та проведення навчально-тренувальних зборів і змагань.

За останні 30 років у місті припинили діяльність 8 веслувальних баз. На сьогодні працює лише одна дитячо-юнацька спортивна школа «Україна» з академічного веслування.

З метою розширення можливостей для спортсменів та відновлення славетних традицій веслування відкривається відділення академічного веслування в ДЮСШ «Локомотив».

Ця дитячо-юнацька спортивна школа має власну водно-спортивну базу на березі річки Дніпро, яка відповідає вимогам для організації та проведення повноцінного навчально-тренувального процесу з веслування. Для відкриття нового відділення в ДЮСШ «Локомотив» запроваджують три додаткові вакансії для тренерів-викладачів.

Оплата праці додатково введених штатних одиниць (3 ставки) з 01.03.2022 по 31.12.2022 року становитиме 669,124 тис. грн. Цю суму депутати виділили сьогодні з міського бюджету.