Щодо підсумків тринадцятої сесії міської ради

23.02.2022 20:30

У Запоріжжі затвердили міську програму шефської допомоги частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, підрозділам Національної поліції України. Прийнята міська програма «Тепла оселя» для допомоги мешканцям малоповерхових будинків. Збільшено допомогу ветеранським організаціям з бюджету міста. Ці та багато інших рішень прийняли сьогодні на сесії міської ради, яка пройшла під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Сьогодні відбулась тринадцята сесія Запорізької міської ради. Депутати розглянули понад 130 проєктів рішень, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста. Так кілька десятків запоріжців тепер зможуть отримати матеріальну допомогу на дороговартісне лікування. Внесені зміни до низки бюджетних програм та бюджету Запоріжжя на 2022 рік. Затверджено кілька нових міських програм.

Зокрема було затверджено міську програму надання шефської допомоги частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, покращення матеріально-технічного стану підрозділів Міністерства внутрішніх справ, які дислокуються на території м. Запоріжжя на 2022 рік. Обсяг фінансування програми складе 3,9 мільйони гривень.

Понад один мільйон гривень з бюджету міста додатково передбачено на допомогу ветеранським організаціям. Нагадаємо, з проханням про допомогу представники ветеранів звернулися під час зустрічі з секретарем міської ради Анатолієм Куртєвим, який пообіцяв збільшити підтримку ветеранських організацій.

Прийняли міську програму соціального захисту населення «Тепла оселя», розроблену за дорученням Анатолія Куртєва після звернень містян до міської влади. Вона передбачає компенсацію частини витрат на оплату опалення мешканцям малоповерхових будинків, які раніше не були обладнані лічильниками тепла. Через це у цьому опалювальному сезоні мешканці отримали великі рахунки за опалення. Програма стосується запоріжців, які отримують житлову субсидію та користуються пільгами на оплату послуг ЖКГ. На це місто спрямує понад 2 мільйони гривень. Допомогу отримають близько 150 сімей.

У міській програмі розвитку інфраструктури та благоустрою міста передбачили майже 7,8 мільйона гривень на проєктування та виконання робіт з ремонту дамби по вул. Котляревського у Дніпровському районі. Це нагальне питання, яке потребує вирішення вже у цьому році. Ще 4,4 мільйона гривень - на виготовлення проєктної документації для капітального ремонту вулиці Будинок відпочинку та біля 1,4 мільйона гривень – проєкту реконструкції елементів благоустрою Набережної магістралі, на ділянці від бул. Шевченка до вул. Лермонтова. Кошти на реалізацію цих проєктів Запоріжжя розраховує отримати з державного бюджету у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У програмі розвитку житлово-комунального господарства заклали понад 40 мільйонів гривень на капітальний ремонт багатоповерхових житлових будинків після деформації. Це будинки, які нахилились через підтоплення, пошкодження ґрунту і потребують вирівнювання.

У програмі підтримки КП «Запоріжелектротранс» передбачені понад 40 мільйонів гривень на закупівлю ще 10 трамваїв, які раніше експлуатувалися у країнах ЄС. Завдяки цьому планується збільшити кількість трамваїв, які щоденно виходять на лінію для перевезення пасажирів.

Підтримали на сесію і реорганізацію КП «Запорізька міська друкарня «Дніпровський металург» шляхом приєднання до КП «Муніципальна телевізійна мережа». Це повинно стати черговим етапом оптимізації роботи комунальних підприємств для скорочення витрат бюджету Запоріжжя.

Збільшили також сьогодні на сесії фінансування низки проєктів в освіті, медицині, підтримали збільшення кількості адміністративних послуг, які у Запоріжжі надають філії Центру надання адміністративних послуг і так далі.