У Запоріжжі за круглим столом обговорили зміни на ринку послуг ЖКГ

23.10.2017 13:20

Сьогодні в Запоріжжі в «Агентстві регіональних ініціатив» пройшло засідання круглого столу: «Керуючі компанії на ринку ЖКГ: які зміни чекають запорожців. Спектр послуг і тарифи для населення». В обговоренні взяли участь представники міської влади, депутатського корпусу та керівники компаній, які будуть обслуговувати житловий фонд Запоріжжя. Основне питання дискусії - як зміниться ситуація на ринку послуг ЖКГ в зв'язку з приходом керуючих компаній.

З 1 листопада обслуговувати майже три тисячі запорізьких багатоповерхівок, які не визначились з формою власності, будуть компанії «Мрія», «Місто для людей», а також КП «Запоріжремсервіс». Демонополізація ринку послуг ЖКГ - один з головних принципів реформи, яка впроваджується державою в цій сфері протягом останніх років. Як зазначив в ході заходу заступник міського голови Запоріжжя Олексій Бородай, за законом міська влада була зобов'язана провести конкурс і передати будинки на обслуговування керуючим компаніям.

- Конкурс пройшов. Ціна за управління прийнята. З 1 листопада керуючі компанії починають працювати за тією ціною за послугу, з якою вони перемогли на конкурсі. Ми побачили, що по деяких будинках є перекоси по тарифу. Протокольним дорученням депутатської комісії з питань життєзабезпечення було доручено виявити ті недоліки, які привели до необ'єктивного формування ціни за послугу. Міська влада поставила чітке завдання: проговорити складову тарифу і ціну за послугу з мешканцями кожного будинку окремо, дати людям можливість визначити ту кількість послуг, яку вони вважають за необхідну. Керуючі компанії повинні вести діалог з населенням, мешканці повинні чітко розуміти, за що вони платять, - зазначив Олексій Бородай.

За словами Олексія Бородая, з 1 листопада на кожному будинку має з'явитися оголошення про те, коли представники керуючої компанії проведуть зустріч з мешканцями. А на депутатську комісію із життєзабезпечення мають бути надані графіки зустрічей. Також керуючі компанії на своїх інтернет-сайтах повинні розмістити інформацію про надані послуги і тарифи на них по кожному будинку.

Якщо мешканців не влаштовує тариф за утримання будинку, то вони можуть відмовитися від деяких послуг та укласти з керуючою компанією договір тільки на ті, які вважатимуть необхідними. Також мешканці будинку можуть організовано відмовитися від послуг керуючої компанії, знайти іншу й укласти договір з нею або створити ОСББ.