У Хортицькому районі відновлюють тротуари, які не ремонтували десятки років

23.10.2017 18:05

У Хортицькому районі в цьому році активно взялися за ремонт тротуарів. Зараз масштабні роботи розгорнулися на вулицях Рубана і Хортицьке шосе.

Тут тротуари не ремонтували з моменту забудови, тобто десятки років. Частина пішохідної зони була просто залита бетоном. За цей час тротуари почали руйнуватися. Пішохідна зона покрилася ямами і стала небезпечною для пішоходів. Районна влада підійшла до вирішення питання комплексно: ремонтують не лише автошляхи, а й прилеглі тротуари, зупинкові комплекси.

- Міський голова Володимир Буряк поставив завдання привести в порядок не тільки дороги, але і тротуари, щоб жителі району могли комфортно і безпечно ходити. На сьогодні виконано ремонт по вулиці Рубана. Відремонтовано дорогу загального користування, зроблено коло, заасфальтована дорога до зупинкового комплексу. Уклали нове асфальтобетонне покриття на тротуарах загальною площею близько 1200 кв. м. Наступний етап - ремонт пішохідної зони силами КП «ЕЛУАШ». Виконано ремонт 1200 кв. м тротуарів по вулиці Рубана, 1300 кв. м по вулиці Хортицьке шосе, - розповів голова районної адміністрації запорізької міської ради по Хортицькому району Олександр Пшеничний.

Також з ініціативи жителів району, які подали проект на Громадський бюджет, буде виконано ремонт ділянки пішохідної зони від будинку №20 по вулиці Рубана в напрямку магазину АТБ.

Відзначимо, що в 2017 році в Хортицькому районі були виконані ремонти пішохідних зон на вулицях Ентузіастів, Воронезькій, ділянка біля парку Ювілейного.

Також в районі встановлюються нові зупинкові комплекси. У 2017 році облаштовано 6 нових зупинок транспорту. Стільки ж планують встановити наступного року.