Володимир Буряк поїхав до Києва

24.10.2017 10:47

Сьогодні, 24 жовтня, міський голова Володимир Буряк перебуває з робочою поїздкою в Києві, де візьме участь в засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Засідання Ради регіонального розвитку відбудеться в Міжнародному виставковому центрі. Початок об 11:00. Запрошені голови обласних державних адміністрацій, міські голови, голови районних державних адміністрацій, депутати різних рівнів та інші.

- Для мене участь у таких засіданнях - це можливість обговорити з представниками центральних органів влади, інших регіонів нашої країни важливі для Запоріжжя питання, які потребують вирішення на рівні держави. Один з них сьогодні - формування державного і місцевих бюджетів на 2018 рік, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що до наявного проекту бюджету у органів місцевого самоврядування є питання, пов'язані зі збільшенням вилучень до держбюджету, зменшенням освітньої та медичної субвенцій, перекладанням на місцеві бюджети фінансування пільг на оплату енергоносіїв та послуг ЖКГ.

- В рамках бюджетної децентралізації міста дійсно отримали додаткові кошти. Однак варто враховувати зростання фінансового навантаження на місцеві бюджети. Міста отримують додаткові повноваження, що не підтверджуються фінансовими ресурсами. В результаті гроші, які могли б піти на розвиток, доводиться направляти на інші цілі. Така тенденція є і в проекті бюджету на 2018 рік. Упевнений, що мене підтримають міські голови інших міст, і ми зможемо підняти цю проблему на рівні Кабінету Міністрів України. Думаю, в уряді прислухаються, - сказав Володимир Буряк.

Під час поїздки до Києва міський голова також планує підняти питання про початок будівництва пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

- Ми отримали позитивний висновок міністерства екології щодо дозволу на спорудження терміналу. Найближчим часом відбудеться аукціон для визначення підрядника будівництва об'єкта, який є частиною передбаченої законодавством тендерної процедури. Необхідно буде якомога швидше оформити всю документацію, щоб в найкоротші терміни, вже в цьому році, почати роботи. Упевнений, що в цьому питанні Запоріжжя в черговий раз отримає підтримку Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Кабінету Міністрів України, - заявив Володимир Буряк.

Найважливішим для міста інфраструктурним проектом є і завершення будівництва нових мостових переходів через Дніпро. Міський голова висловив сподівання, що під час зустрічей з представниками Кабінету Міністрів України, міністерств вдасться нагадати про необхідність активізації робіт на цьому об'єкті, виділення фінансування з держбюджету.