Володимир Буряк з Києва: «Документальні узгодження щодо будівництва нового терміналу виходять на завершальний етап»

24.10.2017 15:11

На цьому тижні у Запоріжжі повинні визначити підрядника будівництва пасажирського терміналу у Міжнародному аеропорту «Запоріжжя». Після цього з ним буде підписаний договір. Про це повідомив журналістам міський голова Володимир Буряк під час засідання Ради регіонального розвитку, яке проходить в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Відзначимо, проект будівництва пасажирського терміналу недавно отримав позитивний висновок міністерства екології. Тепер у Запоріжжі чекають підписання документів, що дають можливість розпочати будівництво об'єкта вже цього року.

- Упевнений, що найближчим часом Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підпише відповідну постанову Кабінету Міністрів України. У свою чергу ми завершимо передбачену законом процедуру вибору підрядника і укладемо з ним договір, - заявив Володимир Буряк.

По телефону з Києва, міський голова також повідомив про перші результати засідання Ради регіонального розвитку, основні тези виступу Президента України Петра Порошенка.

- Президент України підкреслив, що необхідно вирішувати проблемні питання, що існують в країні. Вдалося зупинити агресора, тепер у країни є армія, регіони відчули результати фінансової децентралізації, але все це лише початок великої роботи, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що сьогодні для Запоріжжя особливо важливим є формування бюджету на наступний рік.

- Є питання з приводу зростання фінансового навантаження на місцеві бюджети наступного року. Через зменшення розмірів освітньої, медичної субвенцій, зростання вилучень до держбюджету, пропозицій фінансувати за рахунок місцевих бюджетів пільги на послуги ЖКГ в 2018 році бюджет розвитку Запоріжжя може зменшитися на 900 мільйонів гривень. Подібна ситуація і в інших містах. Це питання вже піднімалося сьогодні, впевнений, буде розглядатися під час зустрічей з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, міністрами. Можу сказати, що міські голови поділяють мою стурбованість з приводу ситуації, що склалася, яка може привести до скорочення бюджетів розвитку, - сказав Володимир Буряк.