Проспект Маяковського прикрасять 100 дерев і понад 700 кущів

25.10.2017 13:45

У запорізьких озеленювачів стартувала гаряча пора висадки зелених насаджень. Як зазначає директор КРБП "Зеленбуд" Олексій Анохін, осінь найбільш сприятлива пора для висаджування дерев і кущів. Зелені насадження краще адаптуються і приживаються, а вже навесні з новими силами розпочинається їх інтенсивне зростання.

Зараз «зеленбудівці» задіяні в роботах по озелененню проспекту Маяковского. Тут у рамках другої черги реконструкції пішохідної зони на ділянці від вулиці Жаботинского до Патріотичної буде укладено близько 1100 кв. м рулонного газону, висаджено 100 дерев, 728 кущів.

- Роботи по осінньому озелененню міста стартували з проспекту Маяковського. Територію прикрасять клени кулясті, клени явір, липи, сливи Пісардии, горобина скандинавська, ясени золотисті, туї і інші дерева. Кущі спіреї висаджені як зелена огорожа. До кінця тижня роботи будуть завершені. В цілому у осінній період буде висаджено 624 дерева, 7200 кущів. Охоплені усі райони міста, - розповів Олексій Анохін.

Загалом у 2017 році, з урахуванням вже виконаних весняних робіт з висадки зелених насаджень, вулиці, парки і сквери Запоріжжя прикрасять близько 1000 молодих дерев, 10 тисяч кущів.