Володимир Буряк нагадав про проблемні питання формування бюджету Запоріжжя на 2018 рік

25.10.2017 15:46

Проблемні питання формування державного і місцевих бюджетів представники Асоціації міст України обговорять з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, представниками Кабінету Міністрів України. Про це розповів під час сьогоднішньої сесії міської ради міський голова Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що існує стурбованість щодо деяких положень проекту державного бюджету на 2018 рік. В черговий раз плануються зміни в Бюджетному кодексі, що не дає можливості планувати розвиток місцевих бюджетів на кілька років вперед. Для Запоріжжя до 555 мільйонів гривень планується збільшити вилучення до державного бюджету. Більш ніж на 200 мільйонів гривень зменшуються освітня і медична субвенції. Більше 240 мільйонів гривень місто змушене буде направити на компенсацію пільг за послуги житлово-комунального господарства, фінансування яких передбачається перекласти на місцеві бюджети.

У перерві сесії міської ради міський голова відповів на запитання журналістів, один з яких стосувався формування місцевих бюджетів на наступний рік.

- Сьогодні у Кабінеті Міністрів України проходить зустріч з представниками Асоціації міст України, де розглядаються проблемні питання проекту держбюджету на 2018 рік. Міська рада також має ухвалити звернення з цього приводу, щоб зауваження міст були враховані при коригуванні проекту бюджету. У Запоріжжя є народні депутати, які представляють місто і повинні надати підтримку в цьому питанні, - заявив Володимир Буряк.