Запоріжжя отримало допомогу від міста-побратима Оберхаузена

24.03.2022 11:04

У Запоріжжя давні партнерські відносини з німецьким Оберхаузеном. З 1986 року Оберхаузен є містом-побратимом Запоріжжя. За цей період міста співпрацювали у багатьох питаннях. У муніципальній, громадській, гуманітарній, культурній сферах.

На жаль, після початку російського вторгнення у нас з’явився сумний привід для співпраці. 2 березня секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся з офіційним листом до обербургомістра міста Оберхаузена пана Даніеля Шранца щодо можливості надання Запоріжжю гуманітарної допомоги в умовах війни.

Міська рада Оберхаузена та особисто Даніель Шранц оперативно відреагували на звернення, забезпечили збір та відправку гуманітарного вантажу. Це переважно продукти харчування, медикаменти. Загальна вага вантажу 20 тонн.

- 20 тон гуманітарної допомоги від німецького міста-побратима Оберхаузена вже в Запоріжжі. Продуктами харчування будуть забезпечені переселенці, а ліки отримають медичні заклади в Запоріжжі. Дуже вдячні за допомогу нашим міжнародним партнерам, - повідомив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради подякував німецьким партнерам та особисто пану Даніелю Шранцу за допомогу Запоріжжю, а також за проведення в Оберхаузені заходів на підтримку України – міського мітингу та симфонічного концерту.