У Запоріжжі продовжують вивчати варіанти переробки мулових відкладень

26.10.2017 14:10

Питання переробки мулових відкладень центральних очисних споруд комунального підприємства «Водоканал» продовжує залишатися актуальним для Запоріжжя. Його продовжують розглядати представники міської влади, КП «Водоканал», проводяться зустрічі з потенційними інвесторами проекту.

Сьогодні у міськвиконкомі відбулася зустріч керівництва міста з представниками однієї з італійських компаній, що займається питаннями очищення води, стоків, переробки твердих побутових відходів і так далі. У заході взяли участь міський голова Володимир Буряк, профільні заступники міського голови, керівники профільних департаментів, КП «Водоканал», депутати міської ради.

- Існує проблема переробки мулових відкладень. Нам необхідно визначитися з технологією переробки, джерелами фінансування. Сьогодні ми розглядаємо різні варіанти вирішення цього питання, - зазначив Володимир Буряк.

Президент компанії Коррадо Веззані повідомив, що вони готові запропонувати Запоріжжю сучасну технологію переробки мулу, взяти участь в реалізації проекту. У компанії є досвід роботи в цій сфері, успішні напрацювання.

Міський голова запропонував створити робочу групу, яка вивчить пропозиції італійської компанії, ознайомитися з пропонованими технологіями переробки мулових відкладень. Після цього можна буде розглянути і питання про джерела фінансування проекту, в тому числі і за рахунок залучення інвестиційних коштів.